Предлог закона о додјели помоћи у рибарству и аквакултури

Влада Црне Горе је на последњој сједници утврдила Предлог закона о структурним мјерама и додјели државне помоћи у рибарству и аквакултури.

Овим Законом се уређују начин и услови за додјелу средстава подстицаја корисницима путем увођења структурних мјера, што је неопходно ради унапређивања сектора рибарства.
Такође се уређује и промовисање конкурентног еколошки и ресурсно одрживог и друштвено одговорног рибарства и аквакултуре, подстицања спровођења мјера Заједничке рибарске политике, као и промовисања равномјерног територијалног развоја подручја гдје се обавља ова дјелатност.

Из Владе су истакли да је доношење Закона неопходно ради усклађивања са правном тековином Европске уније (ЕУ) у циљу примјене програма подршке за сектор рибарства, уз подјелу надлежности и успостављање процедура какве су дефинисане прописима Европске уније.
-Закон дефинише и државну помоћ која се базира на подршци из националног буџета и буџета локалних самоуправа, као и начин и услове додјеле и вођење евиденције, навели су из Владе Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here