ПОЗИВ НЕВЛАДИНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЗА УЧЕШЋЕ НА ОБУЦИ „УПРАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТНИМ ЦИКЛУСОМ“

Општине Херцег Нови, Тиват, Котор и Будва позивају невладине организације са територије ових општина на обуку под називом „Управљање пројектним циклусом“, у оквиру Регионалног прогрма локалне демократије на Западном Балкану 2.

Обука ће у Херцег Новом бити одржана 04. и 05. априла, у малој сали Општине Херцег Нови (Трг Маршала Тита бр. 2), у термину од 09 до 17 часова, обавјештавају из Секретаријата за културу и образовање и позивају заинтересоване да се пријаве за учешће.
Обука ће бити одржана у оквиру Конкурса невладиним организацијама за предају пројектних приједлога у склопу пројекта Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 са подручју кластера општине Херцег Нови, Тиват, Котор и Будва, а са циљем да помогне заинтересованим НВО да се што боље обуче за припрему и вођење пројеката.
У Будви ће обука бити организована 06-07. априла у Омладинском клубу, а за НВО из Котора и Тивта 11-12. априла у малој сали Општине Тиват.

Као што је Конкурсом предвиђено, 31. марта и 1. априла 2022. биће одржани инфо-дани на територији сваке од општина, када ће бити НВО представницима ближе појашњена правила Конкурса, након чега ће се, такође, за све заинтересоване одржати и дводневна обука за Управљање пројектним циклусом.

Очекује се да учесници са собом донесу лап-топ због рада на припреми пројектних идеја, док ће пријављеним учесницима накнадно бити достављен нацрт Дневног реда и остале информације релевантне за обуку. Такође, на обуци ће се радити на конкретним пројектним идејама за сваку организацију појединачно, па је неопходно да представници НВО дођу са унапријед припремљеним проблемом (пројектном идејом), која је у вези са приоритетним областима објављеним у конкурсу, као и са подацима о стратешким документима који су у вези са тим проблемом (пројектном идејом).
Након дводневне обуке, за учеснике ће бити обезбијеђена менторска подршка, у циљу што боље припреме пројектног приједлога.
Учешће на обуци потребно је да потврдите најкасније до четвртка, 31. марта до 10 сати, на маил адресу:[email protected]

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 званично је почео с реализацијом 1. јануара 2021. године као наставак претходне фазе програма која је успјешно завршена у децембру 2020. Програм се реализује у шест земаља и територија Западног Балкана током наредне четири године. Пројекат финансира Европска унија уз суфинансирање УНДП и локалних самоуправа које ће бити обухваћене програмом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here