ПКЦГ: ШТО ХИТНИЈЕ РЈЕШАВАТИ ИЗАЗОВЕ КРИЗЕ

Скупштина Привредне коморе Црне Горе, упутила је апел да је Црној Гори што хитније потребна функционална Влада која ће осигурати рјешавање изазова са којима се суочава пословна заједница усљед актуелне кризе због рата у Украјини.

Чланови Скупштине су апострофирали да инфлаторна кретања, односно раст цијена угрожава пословање у више сектора. Посебан проблем су уговори склопљени у оквиру система јавних набавки, а који не дозвољавају промјену цијена у складу са њиховим растом на тржишту, већ се сходно Закону цијена може увећати за највише 20 одсто. Привредници су се сагласили да се ово питање мора рјешавати што хитније, како би се омогућило даље несметано пословање компанија. Кроз активну дискусију, чланови Скупштине су потенцирали и изазов недовољних залиха појединих роба, који већ данас представља упозорење у погледу снабдјевености тржишта најважнијим производима, нарочито оним у оквиру роба широке потрошње.

Комора ће се у наредном периоду снажно ангажовати на афирмацији и презентацији црногорске привреде. У посебном фокусу ће бити промовисање наше туристичке дестинације како би се додатно искористили потенцијали које нуде регионално и туристичка тржишта Сјеверне и Западне Европе. Промотивне активности ће обухватити и носиоце жига Добро из Црне Горе, а већ у априлу ће бити покренута кампања која ће допринијети њиховој даљој афирмацији.

Скупштина је усвојила извјештај о раду и Финансијски извјештај ове асоцијације за 2021. годину, уз опште прихваћени коментар да текућа година треба да се искористи за још снажније маркетиншке и промотивне активности јер оне доприносе расту домаће привреде и представљају основу за квалитетну промоциј удомаћих производа и услуга. Донијете су одлуке о избору чланова Управног одбора, одбора удружења шпедитера, те банкарства, других финансијских организација и осигурања.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here