ПОЗИТИВНО ПОСЛОВАЊЕ КОМПАНИЈЕ АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Аеродроми Црне Горе текућу годину завршавају уз остварену добит и са веома реалним прогнозама да ће у наредној години резултате значајно повећати и успјехом прескочити 2019. која се узима као репер и рекордна, казао је Елдин Добарџић, члан Одбора директора, на конференцији за медије организованој поводом Међународног дана цивилног ваздухопловства.

Он је навео да је та компанија трећи квартал завршила у плусу од 5,3 милиона еура, на крају октобра добит је била 5,7 милиона, а крајем новембра 4,9 милиона.

– Обзиром на то да се на крају године врши повраћај авиокомпанијама на основу подстицајне шеме, очекујемо да ће ти повраћаји бити на ниво између 1,5 милиона и два милиона еура. Кад умањимо и приходе које очекујемо у децембру који су негдје око милион еура, уз наше редовне трошкове, очекујемо да ћемо пословну годину завршити са добити од око два милиона еура. Уколико се не појави неки евентуални дуг из неких претходних периода, па се та добит може и смањити, казао је Добарџић одговарајући на питање Побједе са каквим ће пословним резултатом Аеродроми ЦГ завршити ову годину.

Компанију Аеродроми ЦГ очекују озбиљне инвестиције на пољу инфраструктуре, како би се подигао ниво за прихват авиона великих авио-компанија, успостављање нових рута и нови, велики изазови.

-Прије неколико мјесеци прослављено је 107 година цивилног ваздухопловства, а потом и пола вијека тиватског аеродрома. Те бројке и историја обавезују нас да у наредном периоду будемо још значајније присутнији, казао је Добарџић.

Предсједник Одбора директора Небојша Ђоковић, казао је да су ове године достигли 50 одсто летова из рекордне 2019. године, остварили око 45 одсто прихода, довели неколико великих авиокомпанија у Црну Гору.

-За наредну годину смо поставили многе циљеве, али на првом мјесту да одржимо високе ваздухопловне стандарде и да будемо она лијепа, комфорна и првенствено сигурна лука за све ваздухоплове и путнике, казао је Ђоковић

Нагласио је да је циљ АЦГ добијање сертификата за аеродроме у Подгорици и Тивту, како би у што скоријем року током 24 сата могли да прихватају и отпремају ваздухоплове и путнике.

-Нашим радом и пословном политиком морамо подићи љествицу за све друге бизнисе у Црној Гори. Ипак, примарна обавеза су сигурност и безбиједност, и ту ћемо урадити све да наши запослени буду увјек у прилици да се усавршавају, напредују и имају сву потребну технолошку подршку у свом одговорном послу… У будућности ће бити мјеста за најбоље, а у цивилном ваздухопловству само за најбоље међу најбољима, казао је Ђоковић, честитајући Међународни дан цивилног ваздухопловства свим ваздухопловцима, гдје год се налазили, на разним меридијанима широм свијета.

Црна Гора би ускоро могла бити домаћин Aviation-event, водеће платформе за конференције у ваздухопловству, саопштио извршни директор Аеродрома Црне Горе Горан Јандреоски.

-Данас је значајан дан за цивилно ваздухопловство, а на моје велико задовољство 77 годишњицу потписивања Чикашке конвенције, одржане у децембру 1944. године дочекујем у Црној Гори, у компанији која ће, вјерујем, ускоро достићи још веће висине. Управо на крилима цивилног ваздухопловства, са својим сарадницима, ја сада радим на остварењу снова – да црногорски аеродроми у што краћем року испуне све стандарде, а да Црна Гора, по први пут, буде домаћин Aviation-event, водеће платформе за конференције у ваздухопловству, која ваздухопловним професионалцима, ваздухопловним стручњацима и доносиоцима одлука из ваздухопловне индустрије пружа на једном мјесту приступ свим аспектима индустрије, рекао је Јандреоски.

Он је истакао да менаџмент АЦГ са Одбором директора, вриједно ради на трасирању пута до Aviation-event, како би црногорски аеродроми добили организацију тог престижног догађаја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here