Повлашћене карте за превоз трајектом користи 1.047 Новљана

Од 5. маја, када је Морско добро преузело газдовање трајектном линијом, до 31. децембра на линији  Каменари – Лепетане превезено је милион 181 921 возило, преноси Boka News.

– То је донело приход нешто већи од  6 милиона 290.000 еура. Вансезонски, зимски период Морско добро сада користи да се добро припреми за предстојеће љетње гужве, да припреми трајекте, уреди прилазе, обезбеди кадрове, казао је Горан Пејовић, руководилац сектора за поморски и приобални превоз.

Повлашћене карте за превоз трајектом користи 1.047 Новљана и 435 грађана Тивта.

Од 8 трајеката којима газдује Морско добро: „Рука правде“, „Игало“, „Котор“, „30.август“, „Грбаљ,“ „Лепетане“, два брода послата су на  генерални ремонт у Хрватску и тиме практично почиње припрема за наредну туристичку сезону. Очекивања су да ће овог љета број туриста надмашити досадашње, тако да је почела и обука младих капетана да све буде спремно за превоз туриста од маја до септембра. Да све буде како би требало брине око 100 запослених у сектору за поморски и приобални саобраћај у Морском добру. У плану је да се до љета у Лепетанима уреди пристаниште за трајекте, али и да се уради још једна саобраћајна трака покрај мора, како би се растеретио садашњи прилаз, избјегле гужве и дуге колоне возила и уредио саобраћај, који се и сада одвија отежано приликом укрцавања и искрцавања возила.

Трајект Лепетане – Каменари повезује двије стране Боке Которске и омогућава да се пут између Херцег Новог и Тивта скрати за око 45 минута вожње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here