Потврда ВПСЦГ да је Укропина прекршио антидопинг прописе

Ватерполо и пливачки савез Црне Горе (ВПСЦГ) у вези допинг теста ватерполисте Алексе Укропине, може само да потврди па постоји кршење антидопинг прописа, а који му је узоркован у данима паузе након Европског, а прије почетка припрема за Свјетско првенство у Дохи.

Како је саопштено из кровне ватерполо организације, узимајући у обзир чињеницу да је поступак, до момента ослобођења од одговорности или изрицања казне, проглашен строго повјерљивим од стране Међународне анти- допинг агенције, ВПСЦГ није смио да обавијести јавност о овом случају.

Сви ватерполо репрезентативци добро знају да имају и одговорне и стручне особе са којима у било које доба, дана или ноћи, могу да провјере, смију ли или не, конзумирати било који лијек, као и да их је медицински тим и савјетовао и едуковао по свим овим питањима.

Колико озбиљно ВПСЦГ ради по овим питањима довољна је само једна чињеница, да је на семинару ватерполо тренера у децембру, ово била једна од тема коју је презентовала национална Комисија за антидопинг.

Фокус Савеза сада је да Алекси помогне у проналажењу правног тима који ће дати смјернице у доказном поступку.

ВПСЦГ се по овом питању више неће оглашавати до окончања поступка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here