Манифестација „Ноћ пуног мјесеца“ током викенда

Фото: ПК Субра

Манифестација „Ноћ пуног мјесеца“  у организацији ПК Субра биће одржана од сутра до недеље. Успон на Субру (1679 m) један је од најатрактивнијих догађаја који се налази у  календару активности Планинарског Савеза Црне Горе, а дио је и пrограма 55. Празника мимозе.

Окупљање учесника из свих крајева Црне Горе, као и околних земаља Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије  је у петак поподне, казала је Ива вериго из ПК Субра.

-Пријаве су завршене. Увијек имамо шарену екипу која је устаљена задњих десетак година. У суботу нам долазе учесници из наших најближих крајева. Током ноћи у суботу око 3 сата ујутро крећемо ка врху Субре и сачекамо излазак сунца, најавила је Вериго.

Манифестација коју организују 21 годину окупиће око 50 учесника, а током свих ових година пратили су их различити временски услови, подсјетила је Вериго.

-С обзиром да смо везани за зимски мјесец и када је мјесец пун, не можемо утицати да нас баш сваке године имамо прикладно вријеме. Прошле године имали смо снијега и јак вјетар. Ове године снијега неће бити , али је извјесно да ће бити кише.  Догађај прате временски услови који нису за почетнике. На врху обично имамо изграђену „вучију јаму“, коју ископа наш Жељко Старчевић.  Ту се склонимо, угријемо, добијемо топли чај, казала је Вериго.

Сви учесници биће смјештени у дому За Вратлом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here