Потписан протокол о сарадњи Главног града и ВПСЦГ

Фото: wpolo.me

Подгорица је од 8. до 16. јула домаћин кадетског првенства Европе у ватерполу. На такмичењу учествује 25 репрезeнтација, међу којима је и селекција Црне Горе, коју води Ненад Вуканић.

У Ватерполо и пливачком Савезу почели су завршне припреме за ову смотру. Поводом предстојећег шампионата, нова градоначелница Подгорице Оливера Ињац и предсједник, ВПСЦГ Ђуро Марић потписали су протокол о сарадњи.

Ињац је изразила задовољство што је Главни град у могућности да подржи организацију Европског првенства.

– Примарни циљ администрације на чијем сам челу и јесте да подржи спорт и рекреацију грађана. Драго ми је да смо препознати као администрација посвећена јачању капацитета ватерпола у Црној Гори и пружању могућности младима да се баве спортом и кроз ту област унапрјеђују опште здравље – рекла је Ињац након потписа протокола и нагласила да ће Главни град подржати организацију Европског првенства свим расположивим средствима, од новчаних до капацитета спортских објеката.

Учинићемо све да шампионат буде организован на најбољи могући начин и да резултати тога буду на опште добро грађана Подгорице и Црне Горе – поручила је она.

Пресједник ВПСЦГ Ђуро Марић је казао да протокол преставља наставак, односно рачунајућу нову администрацију, почетак успјешне сарадње у организацији великих међународних ватерполо такмичења.

– Подгорица има капацитет за организацију међународних ватерполо такмичења. Једини је град у Црној Гори који има два базена и хотелске капацитете да може угостити све оне који су заинтересовани да дођу на шампионат. Уз подршку администрације Главног града и градоначелнице Ињац вјерујем да ћемо имати успјешно такмичење и добру промоцију ватерпола. Очекујемо око 600 такмичара и чланова делегација и бар још толико навијача или породица такмичара који ће боравити десетак дана у Подгорици. Дакле око 1.200 посјетиоца, то је значајна добит за привреду Главног града у његовој туристичкој промоцији. Вјерујем да ће се кроз предстојеће такмичење додатно мотивисати дјеца у Подгорици да се баве ватерполом – казао је Марић.

Први човјек Савеза позвао је све љубитеље ватерпола да од 8. до 16. јула буду у Подгорици и подрже нашу најмлађу ватерполо селекцију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here