СП (У20): Црна Гора завршила на седмом мјесту

Фото: wpolo.me

Црногорска ватерполо репрезентација узраста до 20 година завршила је Свјетско првенстvо у Букурешту побједом 12:9 (5:2, 2:2, 3:1, 2:4) против репрезентације Хрватске и у коначном пласману заузела седмо мјесто.

Последњи наступ на овогодишњем првенству изабраници Петра Радановића одлично су отворили. Два су гола постили из противнапада, а два са играчем више и повели 4:1, па је четвртина завршена 5:2.

У другом и трећом периоду Марко Мршуља и саиграчи затворили су све прилазе голу и након три четвртине резултат је био 10:4 и 11:5 и исход утакмице се назирао.

У финишу утакмице Хрвати су заиграли знатно боље и смањили убједљив пораз на три гола разлике.

Стријелци за Црну Гору су: Балша Вушковић три, Јован Вујовић, Данило Ступар и Срђан Јановић по два, Матија Сладовић, Марко Мршић и Неђо Баштрица по гол. За Хрватску погађали су: Роберт Стојанац, Хрвоје Звоно, Влахо Павлић и Тони Мозара по два, односно Нико Чубранић један.

Разлога за незадовољство пласманом у главном граду Румуније могу имати Страхиња Гојковић и саиграчи. Црна Гора је одлично почела Свjетско првенство. Побjедила је Шпанију и Хрватску, стигла до четвртфинала, упркос поразу од Италије.

У мечу за пласман у полуфинале, Црна Гора је после трилера поражена од САД, затим после петераца и од Италије у разигравању од петог до осмог мјеста, а побједа над Хрватском је стигла као утјеха. Остао је утисак да је ова генрација коју је водио Петар Радановић могла постићи знатно више у свјетској елити, али као није било среће и концетрације посебно у четврфиналу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here