Поповић: Радник не смије и не може бити подређен профиту појединца

Парламентарни избори 2023.

На овим изборима желимо ојачати раднике и њихова права, те подстаћи приватне компаније на модел власничког удјела радника, саопштила је кандидаткиња за посланицу са листе «Алекса и Дритан, Храбро се броји», Зденка Поповић.

Наши поштени радници били су највећа жртва пропалог партијског система и корупције и њима дугујемо корјениту промјену политичког система, али и прије свега јачање положаја запослених. Када кажемо борба против мафије мислимо на преношење центара моћи из руку профитера и шверцера у руке поштених радника.

Коалиција “Храбро се броји !“ и Демократе оштро критикују  и све оне који годинама уназад на рачун поштеног рада стичу енормно богатство, успостављају лажне елите и боре се за крупни капитал. Нудимо конкретна рјешења да се начин рада који је до сада био конципиран тако да се добит дистрибуира само на појединце, почне да мијења тако да се дистрибуира хоризонтално. Радник не смије и не може бити подређен профиту појединца, не смије бити обесхрабљен као што је данас и не смије бити жртва транзиције. Радници морају имати достојанствен живот који ће задовољавати све потребе и права на послу и довољну количину времена за породицу и хобије, али што је најважније достојанствену зараду. За нас зараде радника нису само плате, него и могућности додатних зарада и мотивација које видимо у стицању власништва у предузећима.

Солидарност је нестала у нашем друштву, зато Коалиција “ХРАБРО се броји !“ желе да на овим изборима јасно истакну да су за права радника и да се залажемо за борбу против мафије и такозваних капиталиста који израбљују поштен рад и људе који нажалост морају за основну егзистенцију да раде у том систему. Оштро ћемо се супротстављати као и до сада свакој идеји која жели да нас разједини, да нас потлачи, да одржи окорели капитализам у коме ће користи имати само профитери.

Такође, за нас је важна борба за јавно добро, а на овим изборима смо уједињени у томе да грађанима вратимо државу, да омогућимо бесплатно и свима доступно школство и вртиће, исто тако залажемо се и за доступно здравство, бригу за старије, пензионере, али и за заштиту јавног добра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here