ПОМОРСКИ ЛИНИЈСКИ ПРЕВОЗ У БОКИ ПРЕДСТАВЉЕН У ОПШТИНИ ТИВАТ

У Општини Тиват данас је одржан састанак између представника бокељских општина, Министарства капиталних инвестиција и холандске компаније Дамен, на тему могућности организовања поморског међуградског линијског превоза у Бококоторском заливу.

Презентацију потенцијалног пројекта одржао је Петер Роберт, директор за развој нових бизниса у компанији Дамен, а састанку је присуствовао и Амбасадор Краљевине Холандије за Србију и Црну Гору, Joost Reintejns. Из Министарства капиталних инвестиција састанку су присуствовали министар Младен Бојанић и државни секретар Зоран Радуновић, док су испред бокељских општина били присутни предсједник Oпштине Тиват Жељко Комненовић и потпредсједник Oпштине Владимир Арсић, предсједник Oпштине Херцег Нови Стеван Катић, као и потпредсједник Oпштине Котор Синиша Ковачевић.

Државним и локалним званичницима том приликом представљени су резултати студије, израђене у претходном периоду, о предностима и исплативости оваквог пројекта у Боки, а расправљано је и о постојећим инфраструктурним и законским ограничењима у тој области, те о могућим начинима превазилажења тих ограничења. Након размјене ставова, договорено је да се разговори о овом пројекту између све три стране наставе у наредном периоду.

Поред презентације, на радном столу су се нашле и друге теме, попут постојећих проблема у саобраћајној инфраструктури на приморју, законских регулатива у појасу морског добра и планираних капиталних пројеката на подручју Боке у наредном периоду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here