АНТУНОВИЋ ИСПЛИВАЛА НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ СЕЗОНЕ

Чланови црногорске репрезентације Анђела Антуновић, Јована Kуљача и Адо Гарговић завшили су друге трке на Европском првенству у малим базенима у Kазању.

Пливачица херцегновског “Јадрана” Анђела Антуновић је у дисциплини 100 метара краул отпливала вријеме 1:00,03, што је њено најбоље вријеме ове сезоне. Kуљача је у дисциплини 50 метара леђно отпливала 32,23, што је само 15 стотинки слабије од њеног најбољег времена. Адо Гарговић је на 200 краул пливао брже од црногорског рекорда, скоро за секунду, али су га, због цимања на старту, судије дисквалификовале. Први наступ на великом такмичењу јутрос је имао и Василије Андрић из “Јадрана”, који је на 200 метара краул имао резултат 2:00,03.

Тренер Данијела Ђикановић Франета жали због Гарговићевог пеха и државног рекорда, али се нада добрим резултатима последњег дана првенства.

-Остаје жал код трке Ада Гарговића и државног рекорда, али радује његова форма, и уколико овако настави сигурно да ће до краја године имати још боље резултате. Василије је први пут наступио на једном овако великом такмичењу, и забиљежио вријеме које је јако добро за јутарњу трку, и у границама његовог најбољег времена. Посљедњи наступ за наше пливаче је сутра. Гарговић и Андрић ће наступити на 100 метара краул и очекујем одлична времена, јер су у трци на 200 краул имали феноменалан полаз на 100 метара, поручила је Ђикановић Франета.

Црногорски пливачи ће до краја године учествовати и на Свјетском првенству у малим базенима у Абу Дабију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here