Помоћ најугроженијим пензионерима и ове године

Општинско удружење пензионера у сарадњи са Општином Херцег Нови, у складу са договором од прошле године, уочи Дана града подијелиће најугроженијим пензионерима по 30 еура помоћи.

Како за РТХН објашњава предсједник Удружења, Алекса Радуловић, помоћ је обезбјеђена из општинске касе, односно средстава које припадају пензионерима.

Предсједник Општинског удружења пензионера Херцег Нови, Алекса Радуловић

– Издовјићемо 4,5 хиљада, по 30 еура за 150 пензионера. Договрили смо се да то радимо сваке године. То смо урадили прошле, уочи Дана ослобођења, ове смо већ добили средства, а Мјесна удружења већ спроводе поступке за расподјелу – наводи он.

Радуловић прича да Црна Гора још увијек нема социјални картон, због чега је помоћ Владе у висини од 50 еура у неким случајевима неправедно додјељена, јер критеријуми нису потпуно дефинисани.

– Кад буду имали Социјални картон имаће и прави увид у стање. То немамо чак ни ми у Општинском удружењу, али имају Мјесна удружења, гдје се попуња упутник са шест критеријума. Они најбоље знају то стање, јер фактички кроз то имају своје социјалне картоне – објаснио је он.

У Херцег Новом, према евиденцији од децембра прошле године, живи 6820 пензионера, прича Радуловић, а највећи дио примања је испод минимума од 147 еура, колико прима 1025 пензионера уз још око 2000 њих који примају минималну пензију од 273 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here