Поједностављене и скраћене процедуре у систему јавних набавки

Фото: Портал Вијести

Наручиоцима у систему јавних набавки од данас је  омогућено да, преко Електронске платформе јавних набавки (ЦЕЈН), изврше провјеру испуњености обавезних услова за учешће привредних субјеката у поступцима јавних набавки који се односе на измиривање обавеза по основу пореза и доприноса.

-Наиме, у оквиру ЦЕЈН платформе која је оперативна од 1. јануара 2021. године, извршено је успостављање електронске везе Електронског система јавних набавки са системом Управе прихода и царина. Тиме је остварен важан циљ зацртан стратешким документима и датим препорукама Европске комисије, а све са намјером поједностављивања процедура и побољшања ефикасности спровођења поступака јавних набавки, саопштено је из Министарства финансија.  

На овај начин убрзаће се поступак јавне набавке и остварити скраћење трајања самог поступка у дијелу провјере доказа, у просјеку за 10 дана. 

Министарство финансија и Управа прихода и царина, како поручују, наставиће да у партнерском духу унапрјеђују процедуре и посвећено раде на успостављању ефикаснијег функционисања јавних политика из оквира својих надлежности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here