Херцегновска полиција лишила слободе три лица

Службеници Регионалног центра безбједности „Југ“ – Одјељења безбједности Херцег Нови су, претходних дана, предузели више активности у циљу откривања и процесуирања починилаца кривичних дјела и прекршаја, као и у циљу стварања што повољнијих услова за одвијање саобраћаја на подручју општине Херцег Нови.

Полиција је, по налогу надлежног суда, лишила слободе В.С. за којим је била расписана национална потјерница, а он је након лишења слободе спроведен у Управу за извршење кривичних санкција на издржавање затворске казне.

Активностима на сузбијању кријумчарења људи гранична полиција је у пограничном појасу са Републиком Хрватском лоцирала албанског држављанина и спријечила га у намјери да илегално пређе државну границу. Криминалистичком обрадом полиција је дошла до сумње да су М.С. (39) и Н.Б. (30), уз новчану накнаду организовали овом албанском држављанину илегални прелаза државне границе. Они су лишени слободе због сумње да су извршили кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Осим тога, полиција је у Херцег Новом поднијела прекршајну пријаву против О.Ђ. из Никшића због прекршаја из Закона о спечавању злоупотребе дрога. Код њега је пронађена мања количина марихуане.

Службеници Одјељења безбједности Херцег Нови су, у циљу стврања што повољнијих услова за одвијање саобраћаја на подручју Херцег Новог, спровели акцију „Мотоцикл“ ради контроле поштовања саобраћајних прописа од стране мотоциклиста. Током акције један мотоциклсита је лишен слободе, против једног је поднијета прекршајна пријава, а за њих 11 полиција је удала прекршајне налоге.

Због коришћења мобилних телефона током вожње полиција је за 19 возача издала прекршајне налоге. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here