Прољеће 2023: Сервисне информације

Претежно сунчано и топло. Послијеподне у континенталним предјелима, слаб до умјерен развој облачности, а у планинским областима, локално је могућа краткотрајно киша или грмљавина. Вјетар слаб до умјерен, промјенљивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 23 до 33 степена. Температура мора 23 степена.

Водовод ХН

Због планираних радова на мрежи потрошачи Суторине, од  Мјесне заједнице до граничног прелаза, од 8:00 до 11:00 сати неће имати воду, саопштено је из Техничке службе Водовода.

Аутобуска станица

Јутрос су на наш град стигли  „Божур“ из Београда, „Гага“ из Чачка, „Бочац“ из Бања Луке, „Феникс“ из Новог Сада и „Дервента“ из Босанског брода. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ ка Београду, у 8:10 ће „Royal travel“ ка Сплиту, у 8:35 „Центро транс“ ка Сарајеву, у 9:30 „Blue line“ и „Божур“, па у 11:10 „Јадран екпрес“ ка Дубровнику, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње. Очекују доласке из београда, Јагодине, Новог Сада, Ниша, Крагујевца. Због повећаног броја путника карту је потребно резервисти на вријеме.

Аеродром Тиват

Са тиватског аеродрома данас 15 летова. Први лет је био ка Жесову, а затим два ка Београду.   Током дана најављени су летови ни ка Диселдорфу, Тел Авиву, Прагу, Београду, Луксембургу, Ослу.

Жељезнички саобраћај

Брзи воз из Београда касни сат и 35 минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 9:00 сати. Почео је да саобраћа и сезонски брзи воз, па су поласци из Бара за Београд у 9:00 и у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АМСЦГ

Саобраћа се по сувим коловозима и уз углавном добру видљивост. На дионицама гдје се изводе  радови саобраћа се уз измијењен режим вожње. Савјетујемо опрезну вожњу на свим путним правцима и поштовање правила саобраћаја. Саобраћај теретних моторних возила чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона забрањен је од 15.06. до 15.09.2023.године на путном правцу ГП Дебели Бријег-Херцег Нови-Котор-Тиват (Кртолска раскрсница)-Будва-Бар-Улцињ-ГП Сукобин. Oд данас промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни у Будви од Пријевора до Ластве Грбаљске. Потпуна обустава саобраћаја је од 10.00 до 14.00 часова сваког дана осим недеље на локалном путу у Будви, од Пријевора до Ластве Грбаљске. Интензитет саобраћаја је умјерен. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодила  се 21   саобраћајна  незгода у којима су 2 особе задобиле теже, а 14 особа лаке повреде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here