ПОЧИЊЕ УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНИХ ШКОЛА

Упис у први разред основне школе почиње сутра, 1. априла, а могуће га је обавити електронски, путем wеб странице www.upisi.me или у школи. Право уписа имају дјеца рођена 2016., односно она која у овој календарској години пуне шест година. Претходне године у први разред све четири основне школе у Херцег Новом кренуло је преко 300 ученика.

У ОШ „Милан Вуковић“ упис првака је организован од 08:00 до 12:00 сати, у трајању од по пола сата по дјетету – 27., 28. и 29. априла, 5., 6., 9. и 10. маја.

У ОШ „Илија Кишић“ упис се обавља током априла, а термини за тестирање првачића су 3., 4. и 5. маја од 8:00 до 13:00 сати на свако пола сата.

Предвиђени термини за тестирање у ОШ „Дашо Павичић“ су од 14. априла до 6. јуна и налазе се у MEINS апликацији.

Упис у ОШ „Орјенски батаљон“ предвиђен је од 1. до 15. априла електронски или доласком у школу, код секретарке од 9:00 до 12:00 часова.

Процедура уписа се реализује у три корака: заказивање систематског прегледа код изабраног педијатра, заказивање разговора код психолога или педагога школе, разговор дјетета са психологом или педагогом школе уз љекарско увјерење надлежне здравствене установе.

Када је у питању електронски упис процедура је једноставна и доступна на www.upisi.me, а детаљна упутства можете пронаћи ОВДЈЕ

Полазак у школу могуће је одгодити за годину, ако комисија утврди да дијете није спремно. Упис прије навршене шесте године могуће је на предлог родитеља, а након одобрења уписне комисије.

И овог пута водиће се рачуна о територијалном начелу, што значи да за сваку школу постоје припадајућа насеља/улице, а спискове ће истакнути школе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here