УЧЕСТВУЈТЕ У РАЗВОЈУ КУЛТУРНИХ И КРЕАТИВНИХ ИНДУСТРИЈА

Јавни позив за умјетнике, ауторе и креативце у оквиру пројекта „Прекогранична размјена са циљем развоја културних и креативних индустрија – 3Ц“ активан је до 05. априла, обавјештавају из Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови и позивају све заинтересоване да се пријаве.

Како објашњава секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало, јавни позив је објавило Министарство просвјете, науке, културе и спорта, да би одабрало појединце из различитих културних и креативних области за учешће у резиденцијалним радионицама у Креативном хабу у Котору.

Креативни хаб ће бити мјесто креирања и продукције различитих производа у области културних и креативних индустрија, као и дјела из области савремене умјетности.

Прихватљиве области су: дизајнери (графички, индустријски, модни, интеракција, архитекте…), остале креативне и сродне научне дјелатности (писци, сценаристи и драматурзи, позоришни и филмски режисери, продуценти, менаџери комуникација, инжењери), затим друштвене и хуманистичке науке (социолози, психолози, историчари умјетности, лингвисти, стручњаци у области културних политика и менаџмента у култури), ИЦТ (фронтенд и бекенд програмери), визуелни умјетници (савремени умјетници у свим областима визуелне умјетности, илустратори, концептуални умјетници), те музичка и извођачка умјетност (композитори, продуценти, извођачи).

Министарство просвјете, науке, културе и спорта овај јавни позив реализује у оквиру пројекта „Прекогранична размјена са циљем развоја културних и креативних индустрија – 3Ц“, који се спроводи кроз Интеррег ИПА Прекогранични програм сарадње Италија-Албанија-Црна Гора.

Циљ пројекта је поспјешивање сарадње између актера из области културних и креативних индустрија у пројектном подручју, кроз успостављање иновативних центара са резиденцијалним умјетничким програмима и заједничким прекограничним мрежама сарадње.

Текст позива који је отворен до 5. априла, као и информације о начину пријаве можете пронаћи и преузети на линку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here