ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ У ХЕРЦЕГ НОВОМ – ПОПЛАВЕ У МЕЉИНАМА, ЗЕЛЕНИЦИ, СУТОРИНИ

Од синоћ до осам часова јутрос пало је 163 литра кише по метру квадратном, а обилне падавине проузроковaле су изливање канала и потока па су поплављене јавне површине, пословни и приватни објекти. Најкритичније је у Мељинама код кружног тока, због чега је током ноћи саобраћај био преусмјерен улицом Браће Педишић. Поплављене су и неке подрумске просторије из којих су припадници Службе заштите и спасавања Општине Херцег Нови испумпавали воду.

Према ријечима командира смјене Службе заштите и спасавања Видака Вуковића, најкритичније је на подручју Мељина, гдје прети опасност да се излије поток Немила.  

-Помажемо грађанима, а и помогли смо да се санирају просторије у привредном објекту Штил на Топлој.  Срећна околност је да су радници са машинама Брива помогли да не дође до већих посљедица.

Такође, екипа спасилаца је дежурна у Зеленици и прати ток Опачице, чији је водостај висок. Дошло је и до изливања ријеке Суторине у дијелу код кућа Чепрнића и Ротковића.

Како су за РТХН казали из Комуналне полиције синоћ је око поноћи онемогућен пролаз на кружном току из правца Болнице Мељине, јер је усљед великих падавина дошло до спирања насипа гдје се изводе радови. Саобраћај је током ноћи био преусмјерен улицом Браће Педишића. Јутрос су радници Брива санирали то и саобраћај је пуштен у 6,30.

Забиљежен је и мањи одрон на путу Мељине-Ситница, код Ториона.

Расте ниво ријеке Суторине па су угрожена пловила мјештана. Саша Величковић чије је барка ту везана од јутрос прати ситуацију.

-Ријека је дивља. Треба појачавати конопе, секати барку. Доста барки је потопљено. Синоћ је вода била близу моста. Ријека наноси и велика стабла, али и отпад, а ако нешто од тога удари у барку оштете се и остале, казао је Величковић.

Усљед обилних падавина водостај Опачице је повишен, али и даље је на нивоу корита.

Због велике количине падавина, саобраћај у улици Светозара Живојиновића је отежан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here