Почиње снимање филма „Живи и здрави“

Првим кадровима у „Портоновом“ данас је почело снимање дугометражног играног филма редитеља и сценаристе Ивана Мариновића „Живи и здрави“ које ће, како је најављено, у Старом граду, Игалу и на Луштици трајати до 22. јуна.

Пројекат је подржан од европских фондова Eurimages, Креативна Европа MEDIA i See Cinema Network, а већ у фази развоја освојио је двије награде, на Канском фестивалу, као и на филмском фестивалу у Сарајеву.

И Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови подржао је нови пројекат редитеља Ивана Мариновића, који се ради у копродукцији шест земаља (Црна Гора, Србија, Хрватска, Македонија, Словенија и Чешка). Како наводе, локална управа је финансијски подржала филм „Живи и здрави“, док ће комунална предузећа обезбиједити логистичку подршку.

Мариновић снимање свог другог дугометражног филма почиње у Херцег Новом, и на полуострву Луштица, гдје је приказан и његов дебитантски играни филм “Игла испод прага”.

Филм говори о Драгани (хрватска звезда Тихана Лазовић), будућој невјести која се предомисли само два дана прије вјенчања, иако је све спремно и сви знају за свадбу. Лесо (Момчило Пићурић), немилосрдни главешина породице младожење (Горан Славић) предлаже бунтовној невјести да одради вјенчање, да “одглуми” свадбу, па да онда иде гдје је воља. Она пристаје. Међутим, увријеђени младожења се и даље нада да ће она остати. Традиционално вјенчање укључује низ апсурдних догађаја, натопљених алкохолом, пуцњавом и динамитом, који ће у игру донијети најгоре личне стрепње ликова.

У филму играју и Новљани Дејан Ђоновић и Драгана Дабовић, хрватски глумац Горан Богдан, Мирјана Јоковић из Србије и Никола Ристановски из Северне Македоније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here