Карате: Немања Микулић на сениорском првенству Европе

Фото: Немања Микулић, архива РТХН

Најбољи такмичар Карате клуба “Бијеле” Немања Микулић (19), члан сениорске репрезентација Црне Горе у Никшићу обавља завшни циклус припрема за 57. Првенство Европе које ће бити одржано од 26. до 29. маја у турском граду Газантепу.

Микулић последње три године од првенства свијета за кадете у Сантљагу када је освојио треће мјесто и бронзану медаљу рапидно напредује и из себе има серију успешних наступа. На турниру у Турској репрезентација Црне Горе ће настпати са 20 такмичара а Немања Микулић ће се екипно такмикчити-саопштено је из Карате Савеза Црне Горе.

  • -Ово је за мене велики тренутак у спортској каријери. Задовољан сам како сам одрадио први дио припрема у Никшићу. Овог викенда је завршни циклус рада пред одлазак на шампионат. У недељу у склопу репрезентативних припрема очекује ме првенство Црне Горе за јуниоре. Уз мало концентрације очекујем добар и резултат. Што се репрезентативних амбиција тиче моје је да се доказујем и уз повољан жреб очекујем добар резултат и једно велико искуство. Хвала друговима из репрезентације, селекторима и предсједнику Карате савеза на подршци, мом тренеру и клубу без којих не би могао остварити досадашње успјехе, казао је за наш портал Микулић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here