Панел дискусија: “Стрип, литература, филм – будућност креативне индустрије у Црној Гори”

У оквиру 9. Стрип викенда у концертној сали Музичке школе одржана је панел дискусија „Стрип, литература, филм – будућност креативне индустрије у Црној Гори“ .

-Користимо стрип, књижевност и филм као улазак у цјелокупну причу креативних индустрија које не само да су дио културног и умјетничког програма, не само да су дио културне традиције, заоставштине, већ у исто вријеме могу да дају економски замајац цијелој Црној Гори, казао је један од организатора ХСФ, Јован Суботић.

Легенда стрипа и звијезда 9. Стрип викенда, Мило Манара поручио је да стварање културног амбијента значи стварати средину у којој умјетник може да ствара а публика може да ужива и конзумира тај производ.

Министарка културе и медија Тамара Вујовић истакла је податак да креативне индустрије бруто домаћем производу Црне Горе доприносе са 3, 4 одсто.

У панел дискусији учествовали су амбасадор ХСФ Вилиам Симпсон, директорица Филмског центра Црне Горе Александра Божовић, драматург Стеван Копривица, редитељ Иван Мариновић, декан ФДУ Цетиње Един Јашаровић и декан Факултета умјетности УДГ Ненад Вујадиновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here