ОПШТИНА НАГРАДИЛА ПРИПАДНИКЕ ЦЕНТРА БЕЗБЈЕДНОСТИ

За несебично залагање и предузете активности у циљу заштите сигурности грађана Херцег Новог и свих гостију, Данијели Рајевић из Станице криминалистичке полиције и Радошу Ашанину из Станице полиције уручене су данас у Општини пригодне награде.

Како су током састанка истакли из Центра безбједности Херцег Нови, службеници су у претходној години предузели све мјере и радње из надлежности, како би се стање у области криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја подигло на виши ниво.

Према ријечима начелника Предрага Жижића, одабир најбољих није био нимало лак, јер у Центру безбједности Херцег Нови, како је казао, има јако пуно добрих службеника.

– Као службеници полиције сви смо ту да радимо у интересу грађана, њихове безбједности, личне и имовинске сигурности. Посебно потенцирамо пројекат „Рад полиције у заједници“, ту смо изабрали службенике који су у непосредној комуникацији са грађанима, као што смо и сви ми, а све у циљу подизања стања безбједности на што већи ниво – наводи он.

У ЦБ Херцег Нови, како је казао, задовољни су стањем безбједности у граду у минулој години, јер није било тежих облика криминалитета. Службеници су углавном дјеловали превентивно, али и репресивно према починиоцима кривичних дјела и прекршаја.

Начелник Жижић посебно је истакао добро сарадњу са локалном управом.

– Имали смо у претходној години, нарочито током туристичке сезоне, а и након тога, готово свакодневну сарадњу кроз састанке, координациона тијела и рад службеника на терену. Заједно са надлежним поштинским службама, наши припадници су заједнички оабављали контроле обејката и на терену – казао је он.

Према ријечима предсједника Општине Стевана Катића, односи локалне управе и Центра безбједности Херцег Нови посљедњу годину су на високом нивоу, што ће бити настављено и у будућем периоду.

– Договорили смо се да ћемо, почевши од јануара сљедеће године интезивирати наше састанке када је ријеч о припреми наредне љерње туристичке сезоне у свим сегментима из области дјеловања припадника Управе полиције – наводи он.

Катић се захвалио начелнику Центра безбједности и награђеним припадницима полиције, који су, како је истакао, пружали несебичну подршку свим грађанима, а висок ниво безбједности и одсуство случајева убистава и тешких кривичних дјела заслуга је управо службеника полиције у Херцег Новом.

Састанку у кабинету предсједника Општине присуствовали су потпредсједник Мирко Мустур и главни адмиснитратор Ненад Ђорђевић, руководилац станица одјека криминалистике и саобраћајне полиције Митар Тадић и Љубиша Ровчанин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here