Одобрен хитан поступак јавне набавке за куповину или закуп трајеката

Влада је на данашњој сједници дала сагласност ЈП Морско добро да обави јавну набавку по хитном поступку за куповину или закуп шест трајеката и пратећу опрему која је потребна за обављање саобраћаја на поморској линији Каменари Лепетане.

Како је појаснила министарка екологије, просторног планирања и урбанизма Ана Новаковић Ђуровић, након отварања јавне набавке, Морско добро има рок од 30 дана да обави ребаланс буџета.

– Морско добро би финансијска средства за ову намјену обезбиједило из буџетских средстава или кредитног задужења како би у што краћем року поступило по закључку Владе од 9. фебруара и у задатом року преузело уптављање трајкетном линијом Каменари Лепетане, што је од великог значаја за континуиран и несметан превоз возила, терета и путника. ЈП Морско добро ће у року од 30 дана од покретања предметне јавне набавке покренути и процедуру ребалнаса буџета, односно измјене плана коришћења средстава за 2023. годину.

Премијер Дритан Абазовић је казао да су Влада и министарства већ предузела бројне активности како би набавили бродове и исказао наду да ће у најскоријем року све бити успостављено како треба.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here