Одборници и представници локалне управе у обиласку радних сектора Чистоће

Предузеће Чистоћа организовало је за одборнике Скупштине општине и представнике локалне управе обилазак четири сектора, односно одлагалишта комуналног отпада Тисове греде, Азила за напуштене животиње Диздарица, Рециклажног центра и Логистичког центра у Сервисној зони.

Директор Чистоће Александар Шкобаљ свјeстан је да предузеће функционише уз доста проблема, али истиче да је пословање унапређено, те да има још простора за напредак.

Александар Шкобаљ, директор предузећа Чистоћа

– Данас смо представили депонију и неке планове на њој, као и дробилицу, проширење Азила. У Рециклажном центру представили смо нови млин, који ће унаприједити рад запослених у Центру. Такође, представили смо у Сервисној зони нови пројекат. У овом дијелу имамо 10 хиљада квадрата, гдје би могли да изградимо један центар гдје би били Комунално-стамбено и Чистоћа – наводи он.

Шкобаљ сматра да би такав потез растеретио град, смањио администрацију и олакшао рад предузећима.

– Ако дође до политичке воље да се уједини то предузеће, ту могу да буду спаваоне, исхрана за раднике и сама дирекција, да се што више извлачимо из града, како би ослободили паркинг мјеста и како би била лакша комуникација и оперативност на терену – истиче он.

У Чистоћи су спремни како на похвале, тако и на конструктивне критике, јер су свејсни проблема са нелегалним одлагањем отпада, нелегалним депонијама, као и огромном количином ауто гума, што би, како је казао Шкобаљ, требало рјешавати на државном нивоу.

Одборник Никола Радман је након обиласка свих сектора истакао да се у раду Чистоће виде напредак и стратегија рада, као смјер дјеловања који иде у корист грађана.

Никола Радман, одборник

– Имaо сам прилике да са директором размејним доста мишљења и питања. Видим да се апсолутно влада ситуацијом, планирају се будуће инвестиције. У сваком случају, то је за позитивну оцјену и због иницијативе да се све погледа, али и због укупног утиска овог предузећа – казао је Радман.

Одборник Владимир Косић похвалио је транспарентност у раду директора Чистоће Александра Шкобаља и додао да постоји одређени број проблема у функционисању предузећа који се могу ријешити правилним улагањем средстава из буџета.

Владимир Косић, одборник

– Да ли ће доћи до сарадње власти и опозиције у рјешавању тих проблема све зависи од самог приступа врха власти на политичкој сцени Херцег Новог. Мислим да ми, што смо и до сада показали, јесмо кооперативна опозиција и неко ко не спреман да сарађује за добро града и слободно могу рећи да ћемо и у будућности на самом примјеру Чистоће показати ту отвореност за сарадњу – поручио је он.

Одборник Никола Самарџић похвалио је рад Чистоће, који се, како је истакао, поклапа са извјештајем представљеним на последњем засиједању Скупштине општине, а који је већина одборника позитивно коментарисала.

Никола Самарџић, одборник

– На терену смо се увјерили да је урађено доста, да је фирма унапређена у односу на ситуацију од прије пар година. Технолошки је много напреднија што се тиче камиона, опреме и свега, тако да је сигурно олакшан рад радницима на терену и возачима. Користим прилику да и овај пут похвалим директора, управни одбор, шефове погона и све раднике који су на терену, јер стварно није лако радити у овим временским условима, зими је хладно, кише, а љети велике врућине. Треба да им упутимо захвалност што се труде да ураде што више, како би град био чист – казао је Самарџић.

Секторе предузећа Чистоћа обишли су одборници Никола Радман, Владимир Косић, Никола Самарџић, Славица Божовић, Милица Костић, потпредсједница СОХН Драгана Станишић, као и овлашћени руководилац Секретаријата за екологију и енергетску ефикасност Душан Вукић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here