Црногорским поморцима омогућено запошљавање на бродовима који плове под кипарском заставом

Црна Гора и Кипар потписали су меморандум, који омогућава поморцима Црне Горе да стекну приступ новим могућностима запошљавања на бродовима који плове под кипарском заставом.

Министар саобраћаја и поморства Филип Радуловић, који је потписао Меморандум, казао је да овај документ представља корак напријед у јачању веза између двијe земље у области поморства и отвара нове хоризонте за црногорске поморце.

-То не само да проширује перспективе наше поморске индустрије, већ и отвара врата за црногорске поморце ка висококвалитетним радним приликама у међународном поморском сектору. Ова иницијатива представља обавезу и потврду да Црна Гора у потпуности примјењује STCW прописе и стандарде, чиме се осигурава да наши поморци имају приступ највишим стандардима обуке, сигурности и квалитета рада”,  поручио је Радуловић.

Министар Радуловић је казао да овај Меморандум шири видике за црногорске поморце, како оне са дугогодишњим искуством, тако и за кадете.

-Сада, без административних препрека, наши поморци имају прилику да започну радни однос на бродовима под кипарском заставом, гдје их у овом тренутку има преко хиљаду бродова, и то уз највише стандарде обуке, сигурности и квалитета рада, чинећи ову иницијативу кључном за будућност наше поморске индустрије”, казао је Радуловић.

Министарство саобраћаја и поморства интензивно ради на побољшању статуса и услова рада наших помораца на глобалном поморском тржишту. Потписивање овог Меморандума је још један корак у том правцу и јасан показатељ њихове посвећености ка унапређењу перспективе наших помораца на глобалном поморском тржишту рада.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here