Уручене општинске награде најбољим ученицима: Херцег Нови рачуна на вас!

Општина Херцег Нови и Секретаријат за културу и образовање приредили су данас, у Дворани Парк, свечаност за најбоље ученике основних и средње школе на којој су им уручене општинске награде за марљив рад и изузетан успјех. Из школских клупа изашла је још једна сјајна генерација малих и великих матураната међу којима је 49 носилаца дипломе Луча.

Додјела диплома и награда, у знак признања за остварене изузетне резултате у школовању,  још је један начин да локална управа покаже да вреднује вишегодишњи труд, залагање и постигнућа, и порука да ће и убудуће бити подршка младима да остваре свој пуни потенцијал.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић казао је да је поносан на резултате који су ученици током школовања постигли.

-Одличним успјехом показали сте истрајност и преданост у стицању знања. Показали сте одлучност и упорност, а то су основни предуслови да будете одговорни и успјешни људи. У знању и образовању препознали сте најзначајнију моћ коју човјек треба да посједује. То је једина моћ којом можете рушити све предрасуде друштва и заједнице, можете превазићи изазове и препреке у животу, доскочити свакој ситуацији и мијењати оно што није добро. Наша мисија је да будемо ваша подршка током школовања, различитих ваннаставних и спортских активности. Потврђујемо то бројним културним, забавним и едукативним програмима и финансијским линијама, казао је Катић.

Дипломе које вам уручујемо још једна су потврда да врједнујемо ваш рад, додао је Катић.

-Желим да захвалим вашим наставницима који су вам несебично даривали знање. Такође, честитке и хвала вашим породицама који су најјачи ослонац вама који градите свој животни пут! Хвала вам, драги ученици, за понос којим сте наградили све грађанке и грађане Херцег Новог док сте га на најбољи могући начин представљали и што ћете то и даље радити. Примјер сте другима како треба поступати и перјанице својих генерација! Мудрост станује у вама, надограђујте је, учите, освојите све нивое образовања и немојте никада заборавити одакле сте кренули у свијет. Херцег Нови рачуна на вас, поручио је Катић.

Награде је, уз предсједника Катића, уручила  секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало. По лијепој традицији, заједничка фотографија свих награђених красиће један од билборда у граду као доказ да је Херцег Нови поносан на њих и да поштује њихов рад.

Добитници дипломе „Луча 2″, ученици завршних разреда основвних школа су: Тијана Живаљевић, Роман Градоселски, Елена Милић и Анђела Попивода из ОШ „Орјенски батаљон“; Софиа Касум, Тамара Видаковић и Богдан Головић из ОШ „Илија Кишић“; Стефан Анђелић, Андријана Остојић, Вук Милојевић и Ведрана Шимрак из ОШ „Милан Вуковић„; Софија Грковић, Душан Рељић, Видоје Чепрнић, Елена Мрачевић, Лука Марковић, Немања Гецај и Мартина Аранзуло из ОШ „Дашо Павичић“.

У СМШ „Иван Горан Ковачић“, у генерацији од 211 херцегновских матураната је 26 носилаца дипломе Луча 2, а пет највећег признања – Луче 1.

Лучом“ за одличан општи успјех из свих наставних предмета и примјерно владање у основној и средњој школи за школску 2023/2024 годину (Луче 2) добили су: Ана Ранђеловић, Јана Иванишевић, Вања Терзић, Ања Гушић, Вања Перовић, Хелена Роговић, Јелена Грковић, Милица Бован, Светлана Ковачевић, Јована Јанчић, Анастасија Кипераш, Милица Дабарчић, Теодора Мишељић, Василиса Вукаловић, Нађа Гудељевић, Крсто Симовић, Јелена Капор, Андреј Јанковић, Инес Бошњаковић, Миа Бошњаковић, Исидора Вучетић, Ивона Туфегџић, Теодора Ивановић, Бојана Зуковић, Теодора Симић и Ксенија Боснић.

„Лучу“ за одличан успјех из свих наставних предмета и примјерно владање у основној и средњој шклоли за школску 2023/2024. годину (Луче 1) заслужили су: Марк Иванов, Андреј Воучко, Хелена Михајловић, Павле Ђуровић и Сава Хутер, који је и ђак генерације. Они су, поред диплома, књига и посвете (пјесме Плабла Неруде „Забрањено је“) од Општине Херцег Нови добили и новчану награду.

Насловна фотографија: Вук Илић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here