Од септембра вишемилионска улагања у СБ “Васо Ћуковић“ у Рисну

У реконструкцију, адаптацију и набавку неопходне опреме у специјалну болницу “Васо Ћуковић“ у Рисну биће уложено преко 2.5 милиона еура,  саопштено је након састанка предсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића и министра здравља Драгослава Шћекића са менаџментом и особљем ове установе.

Радови ће почети одмах по завршетку туристичке сезоне, а премијер и министар су након обиласка болнице обећали наставак улагања у све сегменте здравственог система. 

“Здравствени систем и његова обнова, побољшање и унапређење, остаје приоритет 43. Владе Црне Горе“, поручио је премијер Абазовић изразивши захвалност запосленима у систему здравства посебно наглашавајући учинак рисанске болнице која је, како је казао “удвостручила како број оперативних захвата, тако и амбулантних прегледа, што здравствену услугу чини доступнијом како нашим грађанима тако и бројним туристима који бораве у нашој земљи“.

Министар Шћекић је објаснио да ће 1,4 милиона еура бити уложено у  реконструкцију, 500 хиљада  у неопходну опрему,  док ће око 250 хиљада бити искоришћено за реконструкцију саобраћајнице, прилазног пута и паркинга установе.

– Подсјећам и да је на предлог премијера Абазовића за болницу у Рисну опредијељено око 350.000 еура које су грађани прикупили за борбу против Ковида. Од тих средстава болница ће набавити нови РТГ апарат, као и реаномобил, неопходан за транспорт пацијената“ поручио је Шћекић.

Он је казао да је болница у Рисну била и биће бренд црногорског здравственог система те да ће надлежни учинити све да побољшају услове за рад запослених, али и кроз рјешавање стамбених питања подрже њихов останак у установи о чијем се квалитету рада и реномеу зна много шире од граница наше земље, али и региона.

Директор рисанске болнице, др Владо Поповић,  представио је предсједнику Владе и министру резултате рада установе којом руководи и захвалио на како је казао “лијепим вијестима, те значајним средствима која су опредијељена за установу, за креирање и стварање једног амбијента коме тежимо, стварање услова да све оно што смо до сада урадили, још више унаприједимо и надоградимо“.

Доктор Поповић је поручио да ће услови који се стварају и креирају најновијим улагањима учинити да Црна Гора буде итекако видљива на мапи озбиљних туристичких дестинација гдје ће се здравствени туризам посебно валоризовати кроз потенцијале које наша земља посједује.

Током овог сусрета било је ријечи и о нереалним коефицијентима приликом обрачуна зарада менаџемнту здравствених установа те дискриминацији када је у питању обрачун плата немедицинском кадру.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here