Од 1. октобра ниже цијене паркинга, сезона једна од најуспјешнијих до сада

Цијене на јавним паркиралиштима којима газдује Паркинг сервис биће снижене од 1. октобра, када ступа на снагу зимски цјеновник, казао је директор Паркинг сервиса Миладин Видаковић гостујући у Новском јутру РТХН. Како је казао, за Паркинг сервисом је једна од најуспјешнијих туристичких сезона у последњих неколико година.

Цијене још нису дефинитивно формиране, али је извјесно да ће бити ниже него током сезоне како би изашли у сусрет суграђанима, казао је Видаковић.

– Током зиме биће укинута љубичаста зона, која је дала оправданост током љета и омогућила да строги центар града буде доступнији свима, а сада у том дијелу враћамо црвену зону.  Цијена за сат паркирања у црвеној зони остаје 1 еуро и неограничено је задржавање, али је снижена цијена за паркирање у гаражи у центру града на 0,80 еура. Паркинг у плавој зони ће током зиме бити 0,70, а у жутој 0,60 еура. Враћамо претплату у црвеној на 40 еура, 25 у жутој, нисмо дирали цијене за станаре у све три зоне. Гледаћемо максимално да изађемо у сусрет станарима, чекамо одговор пословног партнера за паркинг на Топлој како бисмо одговорили на захтјев грађана и снизили цијене, објаснио је Видаковић.

Фото: директор Паркинг сервиса Миладин Видаковић

У Паркинг сервису биљеже веома добро пословање, а сезона која је на измаку је најуспјешнија у последњем периоду, казао је

– То нам је вјетар у леђа да напредујемо технолошки и омогућимо грађанима још боље услове и алтернативне паркинг просторе. Први пут послује одређеног броја година успјели смо да поставимо одређене ствари на своје мјесто, требало је времена да се читав процес окрене, али смо успјели и надам се да то препознају суграђани.

Истиче да је до краја године план набавка возила са видео надзором због константно израженог недостатка радне снаге на позицији контролора.

– Мањак радне снаге када је ријеч о позицији контролора паркинга, имаћемо сада сталн отворен конкурс за такво мјесто. Морамо се опредјелити за контролу видео надзором, то повлачи и остале пројекте који подразумјевају централизацију система, али је у пракси то веома корисно како се показало у европским градовима међу којима је и Београд, казао је Видаковић.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here