НВО „МАШКАРЕ“ УЧЕСНИЦИ РАКОВАЧКОГ КАРНЕВАЛА

Чланови НВО „Машкаре“ вечерас путују за Београд, гдје ће наступати на  Раковачком карневалу. Представиће маску „Бокеција“ , а ријеч је о ренесансним костимима које је  креирала Весна Вукићевић.

У Београд  путује 30 чланова НВО „Машкаре“, казао је предсједник Иван Пеулић и најавио наредне наступе:

-Раковачки карневал обиљежава мали јубилеј и очекујемо добру атмосферу.  Након Раковачког услиједиће Будвански карневал крајем априла или почетком маја. Очекујемо добру забаву. Карневали у приморским градовима биљеже одличну посјећеност, што нас подиже на љествици   карневалских градова. Наступ у Белој Цркви планиран је у јуну, а затим и у  Тивту.

Током сезоне направиће паузу, а у септембру, како истиче Пеулић, почеће припреме за карневал у оквиру Празник мимозе.  У плану је и оснивање заједничког карневала бокељских градова.

-На карневалу у Котору који је у августу озбиљније ћемо разговарати о организовању великог карневала регије Боке.  Сви су расположени и имамо своје карневале и неопходан нам је заједнички састанак да договоримо детаље, казао је Пеулић.  

Раковички карневал биће организован у суботу, 2. априла, а представиће се више од 40 карневалских група из Македоније, Хрватске, Словеније, Италије, Грчке, Црне Горе. Као и ранијих година, Раковачки карневал ће посјетити велики број чланова Федерације европских карневалских градова (ФЕЦЦ), међу којима је и Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here