ДРЖАВЉАНИ СРБИЈЕ ГЛАСАЈУ НА ПЕТ БИРАЛИШТА У ЦРНОЈ ГОРИ

Предсједнички и парламентарни избори у Републици Србији заказани су за недјељу 3. април, а 1.268 држављана Србије који бораве у Црној Гори пријавило се да искористи своје бирачко право у нашој земљи, од чега 177 у Херцег Новом.

Како за РТХН информише генерални конзул Републике Србије у Херцег Новом Зоран Дојчиновић, држављани ове земље са боравком у Црној Гори, своје бирачко право за предстојеће предсједничке и парламентарне изборе могу искористити у пет црногорских градова – Херцег Новом, Будви, Сутомору, Подгорици и Беранама.

-На јурисдикционом подручју генералног конзулата биће отворена два бирачка мјеста, у Херцег Новом у просторијама конзулата и у Будви у хотелу Парк. У Херцег Новом се дакле пријавило 177, док се у Будви пријавило 197 бирача, казао је Дојчиновић.

Гласачи ван републике Србије немају могућност гласања путем писма.

-У иностранству не постоји таква могућност, а нико нам се од бирача није обратио да би због одређених проблема гласао путем писма, па ће се тако на свим гласачким мјестима у Црној Гори, гласање искључиво обавити непосредним доласком на бирачка мјеста, закључио је Дојчиновић.

У складу са одлукама надлежних органа Црне Горе, на дан избора 3. априла, бирачка мјеста ће бити отворена од 7:00 до 20:00 часова, уз поштовање епидемиолошких мјера.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here