НОВЉАНИН ДИРЕКТОР НОВЕ НАЦИОНАЛНЕ АВИО КОМПАНИЈЕ

фото: Linkedin

Извршни директор нове националне авио-компаније „То Монтенегро“ је Новљанин, Предраг Тодоровић. Одлуку о именовању Тодоровића на челну функцију нове националне авио компаније саопштио је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић на Твитеру. Влада је данас утврдила и чланове Одбора директора, а то су Филип Радуловић, Небојша Вуксановић, Милован Милић, Горан Ђуровић и Павле Трипковић.

-Изабрано руководство нове националне авио компаније – сјајне биографије и меритократија су гарант успјеха. Враћамо црногорску памет из свијета – Предраг Тодоровић, ЦЕО нове компаније, и остали чланови тима ће до љета поново учинити ЦГ доступном, написао је Спајић.

Из Министарства финансија и социјалног старања истакли су да су на кључне позиције именовани појединци који су остварили изврсне пословне резултате и који су спремни да прихвате изазове и дају свој пуни допринос стварању новог националног бренда.

-Влада је својим избором још једном доказала да активно ради на повратку квалификованог кадра из иностранства, истакнуто је у саопштењу.

Тодоровић, како је прецизирано, посједује више од десет година експертског и консултантског искуства у европској авијацији.

-Осам година је радио на руководећим позицијама у „Pro sky France“, компанији која изнајмљује авионе за цијели свијет, а претходне двије године провео је у компанији „Citizen plane“. Учествовао је и у формирању француског представништва „AirBroker“. Тодоровић посједује двије магистратуре и говори четри страна језика.

За члана одбора директора изабран је Филип Радуловић који је, како је наведено, радно искуство стицао у неколико свјетски познатих компанија, које су водећи лидери у својим секторима, биотехнологији, аутомобилској индустрији и зеленој енергији. Био је менаџер пројеката, али и менаџер за набавку материјала у Тесла, Инц.

Други члан одбора директора је и Небојша Вуксановић који има више од осамнаест година радног искуства у финансијском, банкарском, телекомуникационом и осигуравајућем сектору, од чега више од петнаест година на руководећим позицијама.

-Карактеришу га изражене менаџерске способности, са јаким референцама у области пројектног управљања, реструктурирања и развоја, уз константно остваривање резултата и зацртаних планова. Вуксановић посједује и значајно искуство у сектору стартуп-а и иновација, истакли су из Министарства финансија.

Још један члан одбора је и Милован Милић, дугогодишњи пилот са значајним међународним искуством.

-У својој богатој биографији, покривао је и руководеће позиције у Монтенегро ерлајнсу, гдје је стекао искуство и до сржи упознао црногорско и регионално тржиште авијације – наведено је у саопштењу.

Горан Ђуровић, који има двадесет и једну годину радног искуства на руководећим позицијама, изабран је за четвртог члана одбора директора.

-Особа је која је активно учествовала у унапрјеђењу пословања и развоју компаније која данас броји преко 150 запослених. Носилац је великог броја награда за филантропију и хуманитарни рад, а компанија чији је извршни директор претходних петнаест година, освојила је низ награда и признања из области друштвене одговорности – написано је у саопштењу.

Пети члан одбора директора је Павле Трипковић, правник са богатим искуством како у адвокатури, тако и на руководећим позицијама у области корпоративног права.

-Током своје професионалне каријере, дуги низ година је сарађивао на значајном броју пројеката са адвокатском канцеларијом „Витале&Партнерс“, из Италије, која је један од лидера у Европи у области авионског права – прецизирано је у саопштењу.

Одабрани кандидати су током својих каријера покривали најодговорније позиције у компанијама у којима су радили.

-Важно је нагласити да сви они долазе из различитих сектора, као и да имају различите образовне квалификације, што ће бити од посебног значаја за даљи развој новог националног авио превозника. Биографије именованих кандидата још једном потврђују да се ова Влада води искључиво интересима нашег друштва, као и да меритократски систем запошљавања и именовања на кључне функције у земљи представља њено једино опредјељење – наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here