Новљани блистали на школским спортским играма

На јубиларном 40. првенству Школских спортских игара Црне Горе које је у Бару окупило најбоље екипе у атлетици, баскету, кошарци, шаху, ученици су у пратњи својих наставника и тренера имали прилику да покажу своје спортске могућности. 

На овом такмичењу ученици из ОШ “Дашо Павичић” постигли су запажене резултате. Освојили су прва мјеста и златне медаље у мушкој и женској конкуренцији у кошарци и у шаху. У баскету 3×3 ученице ове школе биле су треће, а када су екипни спортови у питању одбојкашице ОШ “Дашо Павичић” су биле четврте. Ученици ове школе имали су запажен резултат и у атлетици.

Кошаркашка екипа ОШ “Дашо Павичић” коју чине ученици V и VI разреда за прво мјесто и титулу првака Црне Горе побједила је вршњаке из ОШ “Душан Кораћ  из Бијелог Поља 40:32. Златну медаљу за своју школу освојили су: Новак Милић, Ђорђе Ивеља, Ђорђе Чепић, Лука Јерeтин, Михаило Лазовић, Ђорђе Марић и Матија Станишић.

У женској конкуренцији  кошаркашице ове школе у финалу су побједили екипу ОШ “Ристан Павловић” из Пљеваља 32:22. Златну медаљу су освојиле: Петра Сучевић, Симона Спаић, Ена Башлин, Магдалена Драшковић, Ана Мићуновић, Тијана Тадић, Маша Лацман, Елена Мандић, Марија Косић и Нађа Ђекић.

Успјеху кошаркашких екипа придружила се екипа у баскету 3×3 која је освојила треће мјесто и бронзану медаљу. У првом сусрету кошаркашице из Херцег Новог су поражене од ученица ОШ “Ристан  Павловић” 8:6, а у борби за медаљу побједили су екипу ОШ “Мехмед Лекић” (Тузи) 8:5. Бронзану медаљу на турниру у Бару су освојиле: Доротеја Шумар, Тамара Томашевић, Јована Рикало и Нађа Савковић. Тренер свих кошаркашких екипа је Жељко Милићевић.

Прво мјесто и златну медаљу на завршном првенству освоила је и шаховска екипа Стева Обрадовића која је у полуфиналу  била боља од ученика “Ратко Жарић” (Никшић) 2:0,5. У мечу за злато  било је знатно теже и у регуларном дијелу са екипом школе  “Ристан Павловић” резултат је био 2:2, а у разигравању 2:1. Шампиони у школском првенству Црне Горе су: Ана Згогурина, Михаило Мацура, Јован Мирковић, Максим Костјунченков и Алекса Михајловић.

У атлетици Виктор Јанчић ученик IV разред ове школе освојио је треће мјесто и бронзану медаљу у дициплину на 50 m са двије  године старијим конкурентима. Када је у питању атлетско такмичење успјешни су били и ученици ОШ “Илија Кишић” из Зеленике.

Прво мјесто и златну медаљу у дициплини скок у даљ освојио је Видак Божовић ученик VI разреда, Алекса Аџић ученик IX разеда био је други. Срђан Леро ученик IX разреда у трци на 100 метара стигао је први. Прва је била и мушка штафета 4×100 м у саставу: Вук Апарац, Никола Божовић, Бождар Маловић и Срђан Леро.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here