Ноћ музеја и изложба акварела Дубравке Жафран

У оквиру обиљежавања 18. маја – Међународног дана музеја у ЈУ „Музеј Мирко Комненовић и галерија Јосип Бепо Бенковић“ биће уприличена манифестација „Ноћ музеја“, јединствен културни догађај који се одржава у више од 120 градова свијета од 1977. године, саопштено је из ове Јавне установе.

Музеј „Мирко Комненовић“ дио је ове приче од 2017. године. Врата куће првог градоначелника Херцег Новог биће отворена до касних вечерњих часова. Заинтересованим посјетиоцима биће представљене историјска, етнографска, поморска, археолошка  као и збирка икона.

У оквиру програма „Ноћ музеја“ биће отворена изложба акварела академске умјетнице Дубравке Жафран под називом „Бокешки драгуљи“. Ријеч је о мотивима Боке, који одишу љубављу према нашем окружењу које плијени својеврсном магијом.

– Свјесни наше улоге у локалној заједници као и традиције мјеста у коме се чува културно наслеђе града посебан позив добродошлице упућен је основним школама и дому „Младост“. Уводно слово на отварању изложбе имаће директорица ЈУ „Мирко Комненовић и галерије Јосип Бепо Бенковић“, Гордана Крунић као и ауторка – наводе организатори. 

Тема овогодишње манифестације поводом Дана музеја 18. маја је „Моћ изградње заједнице кроз образовање“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here