Бициклистички маратон шумским и планинским путевима од Краљева до Херцег Новог

Херцег Нови, односно Суторина биће 5. јула циљ овогодишњег, јубиларног 10. Чикер МТБ маратона, који ће из Краљева стартовати 26. јуна. Бициклисти ће до града под Орјеном проћи трасом преко многих планина у Србији и Црној Гори, као што су Јелица, Голија, Хајла, Бјеласица, Сињајевина и друге, као и кроз Гучу, Ивањицу, Нови Пазар, Тутин, Рожаје, Беране, Колашин, Никшић, Требиње.

Чикер МТБ маратон, који организује истоимени бициклистички клуб из Краљева, трајаће 10 дана и нема такмичарски карактер.

Маратон ће се, у највећем дјелу, кретати макадамским, шумским и планинским путевима, обилазећи при томе туристичке дестинације у три државе. Повратак у Краљево ће бити организован 5. јула.

Пријаве за маратон могуће је обавити путем званичне странице МТБ Чикер, а крајњи рок за пријаву је 10. јун 2022. године.

Маратон од 2012. године организује МТБЦ Чикер у сарадњи са туристичким организацијама Србије и Црне Горе. Траса маратона традиционално креће из Краљева, а завршава се у неком од градова у Црној Гори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here