Честитка: Његошева мисао напролазна је и ванвременска луча слободe

Честитку поводом Његошевог дана у име одборничког клуба Нова српска демократија, Права Црна Гора-За будућност Херцег Новог и Боке упутила је Марина Вукаловић.

-Његошева мисао напролазна је и ванвременска луча слободе, којом трајно обасјава биће нашег народа. Својим животом и дјелима градио је духовне, културне и историјске темеље, који су како тада, тако и данас, наша референтна тачка. Спојивши духовно и свјетовно, владика Раде био је и остао централна личност нашег културног и религијског живота, а његова дјела по својим дометима и дубини достижу сами врх свјетске књижевности. Његош као вјечна инспирација, али и стваралац нашег културног и националног идентитета, превазилази оквире свога времена, показујући неке константе овог поднебља. Његош је наш архетип какви смо били и какви треба да будемо.

Слављење Његошевог имена, искра је која означава почетак васкрсења Његошеве Црне Горе. Побједивши пролазност својим бесмртним умом, „имао се рашта и родити“, а виле ће се грабит’ о вјекове да му достојан вјенац саплету, наведено је у честитки Марине Вукаловић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here