Предсједник Општине Стеван Катић честитао Његошев дан

Предсједник Општине ХН Стеван Катић

Поводом Његошевог дана, честитку грађанима упутио је предсједник Општине Стеван Катић. У честитки је наведено:

-Уважене грађанке и грађани Херцег Новог и Црне Горе, честитам вам Његошев дан – црногорски празник културе, у своје лично и име Општине Херцег Нови. С посебним достојанством, како и доликује, Црна Гора обиљежава дан рођења великог владике, владара и пјесника Петра II Петровића Његоша, потврђујући и на тај начин поштовање и захвалност.

Дужност сваког појединца и нашег народа у цијелости, било да живе у матичној држави или у свијету, је да његује сјећање на своје великане, посебно оне који су својим дјелом обиљежили духовно, државно и национално биће Црне Горе попут владике Рада.

Херцег Нови, на овај празник али и сваког дана, с пијететом истиче да је био град који је уткан у Његошев животни и образовни пут и мјесто које је опјевао у Горском вијенцу. Тај дио историје, који је обогатио културно наслијеђе нашег града, сачували смо од заборава кроз музеј Његошева школа на Топлој који је својеврстан споменик културе будућим нараштајима и свим посјетиоцима Херцег Новог. У сусрет празнику и 210 годишњици од рођења Петра II Петровића Његоша, у нашем граду је ове године одржан низ културних догађаја у оквиру манифестације „Његошеви дани“. Остајмо на Његошевом путу, досљедни историји Црне Горе и поносни на наше великане. Срећан Његошев дан!, наведено је у честитки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here