Наплата казни Суда за прекршаје 40% већа него прошле године

Предсједник Суда за прекршаје у Будви, Марко Ђукановић

Суд за прекршаје у Будви за период од 1. јануара до 30. септембра ове године, наплатио је укупно 1.216.019,15€ на име изречених новчаних казни и трошкова поступка, званични су подаци Министарства финансија.

Како је наведено у саопштењу предсједника Суда за прекршаје у Будви, Марка Ђукановића, у односу на претходну годину, ријеч је о повећању од око 40%, односно за цијелих  330.000€.

– Овај изузетан резултат посебно добија на значају јер је у протеклих 9 мјесеци Суд махом поступао са двоје судија мање, при чему је број предмета у раду константно био у порасту (поготово за јун, јул, август). Осим мањка судијског кадра, Суд је у посљедње вријеме суочен са изазовима који компликују нормалан рад, а посљедица су сајбер напада на сервере осталих државних органа, са којима је Суд функционално повезан – саопштио је Ђукановић.

Поред свих изазова који посредно и непосредно утичу на рад Суда, ефикасан рад и ажурно рјешавање предмета биће настављено, обећава Ђукановић, а јавност ће и даље благовремно бити обавјештавана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here