Награда за најбољу женску улогу Мирјани Јоковић за филм „Живи и здрави“

(Фото: „Живи и здрави“ трејлер)

Награда „Мира Ступица“ за најбољу женску улогу додијељена је Мирјани Јоковић за филм „Живи и здрави“, редитеља Ивана Мариновића, на 52. Филмском фестивалу у Сопоту.

Добитница се захвалила писаном поруком у којој је рекла како је ова награда знак да, упркос дугом одсуству, није заборављена.

О наградама је одлучивао стручни жири у саставу: председница Тања Бошковић – глумица, Предраг Велиновић – редитељ и професор ФДУ и Мирољуб Стојановић – филмски критичар.

ГРАН ПРИ фестивала  додијељена је филму „За данас толико“ у режији Марка Ђорђевића продуценту Милошу Пушићу, продуцентске куће “Altertise“.

Награда за најбољу режију додељена је Младену Ђорђевићу за филм ”Радничка класа иде у пакао”, који је од стране жирија оцењен као „инвентиван, борбен и непредвидив“, а награду је доделио Александар Аврамовић редитељу Младену Ђорђевићу.

Награда „Бата Живојиновић“ за најбољу мушку улогу додељена је постхумно Жарку Лаушевићу за филм „Руски конзул“. Награду је примила Анита Лаушевић, а уручила је председница жирија Тања Бошковић.

– Ова награда припада Жарку Лаушевићу за све оне улоге које је одиграо последњих година, као и за све улоге за које га нисмо наградили када је требало, казала је Бошковић.

Специјално признање стручног жирија добила је редитељка и сценаристкиња Уна Гуњак за филм „Екскурзија“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here