Њемачки дневни листови: Црна Гора има све

Као резултат студијске посјете коју је организовала Национална туристичка организација Црне Горе (НТО ЦГ) објављени су чланци о нашој земљи у престижним њемачким медијима.  Њемачке новинарке, Уте Милер и Петра Шпарер су током боравка у дестинацији имале прилику да обиђу јужну, сјеверну и централну регију, а према њиховим ријечима ово путовање представља занимљиво искуство.

Чланци који су објављени у дневним новинама: Stuttgarter Nachrichten/Stuttgarter Zeitung, Fränkische Nachrichten, Mannheimer Morgen i Hessische Niedersächische Allgemeine, наглашавају природне љепоте, културно насљеђе и туристичке атракције Црне Горе.

-Тиркизно Јадранско море, величанствене планине, нетакнута природа и луксузна одмаралишта – Црна Гора има све. За авантуристе ова земља обећава узбудљиве излете гдје су сви локалитети релативно близу, наводe у дневним новинама Stuttgarter Nachrichten.

У Fränkische Nachrichten истичу контраст између планина и обале, описујући Црну Гору као земљу богату разноликошћу и природним љепотама.

-Тиркизно плаво море, уоквирено импресивним планинама – Венецијанци су Црну Гору некада назвали „земљом црних планина“. Међутим, мала држава на Западном Балкану нимало није мрачна, већ разнолика“, пише у чланку.

У дневном листу Mannheimer Morgen наглашен је историјски значај црногорских градова Котора и Херцег Новог који се „окружени импресивним планинским масивима нижу као бисери“.

-Њихова архитектура је обликована од стране Римљана, Венецијанаца, Османлија и Хабсбурговаца. Већ само по томе се може закључити колико је овај атрактивни дио Балкана био често предмет борби, наводи се у тексту.

Имајући у виду да наведени медији укупно броје преко 477 хиљада читалаца, очекује се да ће објаве у престижним дневним новинама имати позитиван ефекат на промоцију наше земље у Њемачкој.

Подршку у организацији студијских посјета њемачких новинарки, дале су локалне туристичке организације Будве, Херцег Новог, Котора, Бара, Улциња, Цетиња и Колашина, Центар за заштиту и проучавање птица (ЦЗИП), Плантаже 13. јул, хотели Авала Ресорт анд Вилас, Swissôtel Ресорт Колашин, Hyatt Regency Котор Беј, One and Only Портонови, као и ресторан Јадран у Будви.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here