На Савјету поново о приватизацији Института

Тендер за продају 56,4806 % акцијског капитала у Институту др Симо Милошевић проглашен неуспјелим. Поступајући у складу са пресудом, Савјет за приватизацију и капиталне пројекте је закључио да се формира Тендерска комисија која ће наставити раније започету тендерску процедуру, саопштено је након друге сједнице Савјета, којом је предсједавао премијер  Дритан Абазовић.

Савјет се упознао са Пресудом Управног суда Црне Горе У. број 2266/2020 од 15. септембра, којом је поништено Рјешење Савјета за приватизацију и капиталне пројекте од 18. 05. 2020. године, поводом тендера за продају акција Института за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Симо Милошевић“ АД Игало. Оспореним рјешењем одбијен је приговор тужилаца конзорцијума Philibert a. s. i Vile Oliva d. o. o, изјављен против одлуке Тендерске комисије за приватизацију којом је тендер за продају 56,4806 % акцијског капитала у Институту проглашен неуспјелим.

Поступајући у складу са пресудом, Савјет је закључио да се формира Тендерска комисија која ће наставити раније започету тендерску процедуру. У том правцу, посебно је наглашена потреба да се све неопходне активности спроведу у најкраћем року, имајући у виду сложеност наслијеђених проблема са којима се Институт тренутно суочава, али и његов значај како за пружање специфичних здравствених услуга, тако и за унапређење туристичке понуде на локалном и националном нивоу. Оцијењено је да у наставку тендерског поступка приоритет мора бити да се сачува основна дјелатност ове реномиране медицинске установе, саопштено је из Владе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here