На Факултету за примјењену физиотерапију 45 мјеста за будуће бруцоше

Фото: РТХН

На Факултету за примјењену физиотерапију Медицинског факултета Универзитета Црне Горе у наредној школској години, биће отворено 45 мјеста на основним студијама. Уписни рок, међутим, још није познат. 

Како је за РТХН казао руководилац овог студијског програма, доц. др Душан Мустур, сваке године на основне студије буде уписано између 45 и 50 студената.

– Услов који сви треба да знају је да када буде објављен уписни рок, сва документа предају се на Медицинском факултету у Подгорици, који је матична установа за свих пет студијских програма. Али и други, да проходност ка овом студијском програму отворена је искључиво за ученике који су завршили гимназију или школу здравственог смјера – објашњава он.

Датум уписниг рока, како наводи Мустур, биће објављен у наредних неколико дана на огласној табли Одсјека и сајту Медицинског факултета.

Новина од прошле године, уз специјалистичке стидије, је и двогодишњи мастер програм, подсјетио је Мустур.

– Тренутно на овом студијском програму активно студира 260 студената. Колико ће их завршити зависи од њих самих и колико ће радити. Надамо се да ће завршити већи број њих и да ће сви, што је најважније, добити посао у струци, што је и циљ – прича он.

Истиче да су на овом одсјеку из генерације у генерацију студенти све бољи, те да се труде да све послове обављају на најбољи могући начин.

Када је ријеч о судбини Института, а самим тим и овог Одсјека, Мустур прича да се надају да ће све све завршити на најбољи начин.

– Да би смо остали у Игалу, неопходно је да Институт опстане, да ли у пуном или неком максималном  могућем капацитету, како би наши студенти наставили да обављају клиничку праксу која је дефинитивно најбоља могућа у самом Институту – казао је он.

Студенти који желе да упишу Факултет примијењене физиотерапије морају да воле овај програм и да обављају посао са љубављу и задовољством, поручио је на крају Мустур.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here