МЗ: ДИСТРИБУИРАНЕ ВАКЦИНЕ СПУТЊИК В ДОМОВИМА ЗДРАВЉА

Контингент од 40 хиљада доза вакцина руског произвођача Спутњик В, које су недавно стигле у нашу земљу, од данас је доступан на свим вакциналним пунктовима у Црној Гори, саопштено је из Министарства здравља. Како сазнајемо у херцегновском Дому здравља у току је ппоцедура убацивања у систем, а грађанима ће бити доступне када буду завршене административне процедуре.

Након стручне процјене документације и контроле квалитета вакцина Спутњик В, у релевантној лабораторији, које је спроведена на основу одлуке Владе Црне Горе, Институт за љекове и медицинска средства дао је сагласност за увоз
додатних количина вакцина руског произвођача. Довољне количине вакцина Спутњик В дистрибуиране су у свим црногорским градовима, а дигитални систем је допуњен и овом врстом вакцине.

Министарство здравља обезбиједило је више врста вакцина против вируса корона, различитих произвођача, све су квалитетне, ефикасне и поуздане, па још једном позивају грађане да пођу до најближег вакциналног пункта и да се без заказивања и чекања вакцинишу и тиме допринесу спречавању ширења пандемије и очувању здравља и живота свих грађана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here