Млађи извиђачи “Орјена” најбољи на “Мајским сусретима“ у Шапцу

Одред извиђача “Орјен” из Херцег Новог учествовао је протеклог мјесеца на двије акције, представивши свој град и државу у најљепшем свјетлу.

У Београду су старији извидјачи показали знање у ноћном орјентационом такмичењу, а у Шапцу су млађи извиђачи освојили прво мјесто, казао је за РТХН старјешина одреда Саша Ђедовић.

-На “Мајским сусретима 2024” у Шапцу који су окупили око 250 учесника из читавог региона, најбоља је била екипа у саставу: Раде, Лука, Андреј, Илија, Јован и Вук. Они су се такмичили у орјентацији, топографији, првој помоћи, чворологији и другим извиђачким дисциплинама и освојили прво мјесто у конкуренцији  млађих извиђача и планинки.

 

У Београду је боравила старија екипа извиђача у саставу: Срђан, Миа, Богдан, Борис, Максим и Данило, која је освојила пето мјесто на „Чочетовом ноћном орјентационом вишебоју 2024“.

Осим такмичење и показивања знања у разним дисциплинама, херцегновски извиђечи су уживали и стекли нова пријатељства, а пред њима су нова дружења и надметања.

-Одред извиђача “Орјен” ће у наредном периоду учествовати на такмичењима у Јабланици и Коњицу за млађе извиђаче и полетарце. Следеће активности су љетни седмодневни кампови у природи крајем јуна у Требињу и Новом Пазару, најавио је Ђедовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here