ЦК: Одржано општинско такмичење ученика у пружању прве помоћи

Такмичење ученика у пружању прве помоћи

У организацији Црвеног крста Херцег Нови у ОШ  “Дашо Павичић”  одржано je Општинско такмичење у пружању прве помоћи за основце и средњошколце.

Tакмичењe je окупило око 100 учесника, такмичара, што судија и маркираната.  У сали ОШ “Дашо Павичић” учеснике су подржали активисти, казала је за РТХН секретарка Општинске организације Црвеног крста Херцег Нови Милена Шћекић.

Милена Шћекић

– Ово је изузетна прилика да се сви упознамо са првом помоћи и колико може бити значајна у свакодневном животу. Кроз такмичење ученици су имали прилику да науче све вјештине у пружању прве помоћи, поручила је секретарка Општинске организације Црвеног крста Херцег Нови, поручила је Шћекић.   

Прво мјесто у категорији  ОМЛАДИНА освојила је екипа СМШ „Иван Горан Ковачић“  (Лука Гардашевић, Анђела Маријановић, Миа Обрадовић, Владан Гардашевић, Анђела Шестовић, Лара Предовић).

Прво мјесто у категорији  ПОДМЛАДАК – освојила је екипа ОШ „Илија Кишић“.

Ове најбоље двије екипе из категорија омладине и подмлатка,  ће представљати наш град на Државном такмичењу у пружању прве помоћи, које ће бити одржано 22. јуна у Колашину.

Пружање прве помоћи  једнако је важно, не само за учеснике такмичења, већ и за сваког грађанина, како би били у могућности да то и ураде, уколико се нађу у ситуацији да пруже прву помоћ.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here