Министарство просвјете позива на наставак дијалога

Министарство просвјете, науке и иновација жали због одлуке Синдиката просвјете о ступању у штрајк, поручили су из тог ресора, истакавши да се рјешења постижу дијалогом, а не једностраним акцијама.

-Министарство је током цијелог претходног периода, одговорно приступило разматрању ставова Синдиката и у сарадњи са Министарством финансија и Владом у цјелини, понудило најоптималнији предлог рјешења по све стране. Позив на даљи дијалог са Владом је куцање на отворена врата. Уважавамо све разумне ставове, али такође позивамо на потребу разумијевања позиције Владе, која је у јако кратком периоду направила значајне резултате и интензивно ради на унапређењу стандарда свих грађана, укључујући и просвјетне раднике, навели су у МПНИ.

Увјерени су, кажу, да ће се доћи до компромиса и да се неће угрозити права ученика, који ће бити најпогођенији овом одлуком, те да ће до тада право на штрајк бити коришћено у складу са важећим законским оквиром.

-Још једном позивамо све да се руководе интересом дјеце и да им омогућимо право на редовно школовање, посебно након корона вируса и бројних пријетњи бомбама, због чега је у претходном периоду доста тога пропуштено, навели су у саопштењу.

Из МПНИ су казали да ће премијер Милојко Спајић, министарка просвјете, науке и иновација Анђела Јакшић-Стојановић и министар финансија Новица Вуковић присуствовати састанку са Главним одбором Синдиката просвјете који ће бити одржан у сриједу у 17.00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here