МИНИСТАР МИТРОВИЋ У ПОСЈЕТИ БИВШЕМ БРОДОГРАДИЛИШТУ БИЈЕЛА

Министар екологије, просторног планирања и урбанизма проф. др Ратко Митровић данас ће обићи бивше Бродоградилиште Бијела. На локацији некадашње “црне тачке ” одакле се вршио одвоз грита, у току су завршни радови на пројекту ремедијације земљишта, који су започети у марту 2019. године.

Осим министра Митровића, бродоградилиште ће посјетити и предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, као и представници компаније Порто Монтенегро.

Разлог посјете је, како најављују из Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, почетак значајних радова у оквиру Бродоградилишта Бијела, изградња центра за поправку и ремонт јахти и суперјахти.

Компанија Адриатик 42 која управља бродоградилиштем у Бијелој, добила је урбанистичко-техничке услове за реконструкцију постојећих објеката. Једна од кћерки-фирми компаније ПМ Холдингс Лимитед, која је 2016. године откупила Адриатик Маринас која реализује пројекат изградње и управљања марином за суперјахте Порто Монтенегро, добила је почетком септембра зелено свијетло Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма издавањем урбанистичко-техничких услова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here