РОЂЕНА ЈЕ ЈОШ ЈЕДНА ПРИЧА О НОВОМ – ПРЕМИЈЕРНО ОДИГРАН „САН О БОКИ“

„Сан о Боки“, мјузикл који се са нестрпљењем ишчекивао, премијерно је одигран синоћ на сцени Дворане Парк. И тада, као и током претпремијерног извођења вече прије, изазвао је једнаке реакције – и осмјех новским шкерцима, и понос на златно доба Новога и тугу што је о хотелу Бока остала сага и сјећање, али њега више нема.

Рођена је још једна прича о Новом, а сваку од њих Новљани дочекају бурним аплаузом и уз искрене емоције.У „Сну о Боки“ станују угледни гости хотела, домаћи и фурешти – од градоначелника Мирка Комненовића до краља Александра, од Зука Джумхура до Воја Станића, од Црњанског до Андрића, од новских ориђинала до новских капетани. Причу плету двојица виспрених, ведрих, посебних, јединствених а опет једноставних новских ориђинала, а са њима углађени али „свакој ситуацији наредни“ конобари и музичари.

У пројекат је уложено много колективног труда, игре, љубави и узајамног поштовања, казао је  глумац Дејан Ђоновић који игра улогу ориђинала Лола.

-Радили смо дивно без икаквих проблема. Сви смо радили као једна колективна машина са пуно душе духа и пуно љубави и одавно ми се није десило да се на овај начин уложи енергија. Херцег Нови је мали град и онда се скупи толико људи и направите неко мало чудо са мало средстава за овакав пројекат. Имали смо и среће да је и Општина ово препознала као пројекат који заиста на најљепши начин може да представља град, његову прошлост, садашњост и будућност и то је оно што треба сваком граду. Кроз ово је прошло много историјских личности, ориђинала, разних идеја, нисмо се бавили политиком и то је публика препознала. Бавили смо се душом, емоцијом, осјећањима нећу да кажем малим људима већ најобичнијим који су необични, казао је Ђоновић.

И редитељ Петар Пејаковић је презадовољан, а овај сусрет са публиком, радост коју изазива и овације које су добили на крају, потврђују колико овај пројекат вриједи.

-Стварно је било предивно све вријеме радити са овим људима. Дивна екипа. Јако пуно пројеката сам радио, али ово је један од ријетких искустава са овако великом екипом људи. Радимо са анђелима, диван процес и мислим да се то осјетило и на сцени. 

Сценариста Пеђа Ристић, захвалан је Петру Пејаковићу и Мирели Шћасни што су од како каже „слова црно на бијело направили такво весеље и шарениш на сцени“.

-Мирела је сакупила фантастично друштво тако да, када сам кренуо са њом прије годину да стварам, ни сањао нисам да ће овако бити. Али када смо га назвали сан, онда сам знао да ће сан да постане јава и тако се и десило. Пресрећан сам и задовољан и честитам ансамблу и Херцег Новом, граду који нас је подржао. Надам се да ће мјузикл имати будућност, казао је Ристић.

Изразио је наду да ће мјузикл постати бренд Херцег Новог и наставити да живи.

-Учинили смо најбоље што смо знали да направимо овај симпатичан мјузикл. Надамо да ће нас општина позвати и да ћемо играти и даље јер има још Новљана који нису успјели да погледају, да ћемо гледати мјузикл од Празника мимозе и ХАПСа па на даље.

Мирела Шћасни која је продуцент, поносна је и додаје да је уживала у цијелом пројекту.

-Гледала сам како то расте као чедо кад дижете и онда стане на ноге. То је понос. Добили смо овације публике, пјевали су заједно са сонговима. Надам се да ће пројекат да расте живи и дуго траје. Надам се да ћемо опет играти крајем новембра, премда је мало проблем све организовати јер смо велики ансамбл, а и имамо професионалне глумце који су у сталним ангажманима, казала је Шћасни.

У  „Сну о Боки“ глуме, пјевају,  свирају, плешу: Милош Пејовић, Горан Славић, Дејан Ђоновић, Данило Бабовић, Зоран Тројановић, Андрија Рашовић, Мирослав  Бобо Милановић, Маја Лукшић, Сара Јањић, Милица Милановић,  Загорка Комљеновић, Лара Ковачевић, Ђуро Познановић, Слободан Бобо Јањић, Радован Чепрнић, Андреј Божановић, Лука Гардашевић, Лука Дубанек, Бианка Врцан, Луцас Бооцк, Миа Мишевић, Сара Гига, Сања Ђурић и Андреа Пророчић.

Сценографију је осмислио  Војислав Војо Килибарда а костиме  израдила Весна Вукићевић. Оригиналне композиције дјело су Пеђе Ристића и Владимира Рацковића. Кореографију потписује  Антонија  Новоселац, а продуцент Мирела Шћасни предсједница НВО Бруна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here