У ТОКУ ИЗРАДА НАЦРТА ЗАКОНА О ИЗМЈЕНАМА ЗАКОНА О ТУРИЗМУ И УГОСТИТЕЉСТВУ

У току је припрема Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о туризму и угоститељству, стратешки веома значајног документа којим ће се регулисати нека од правних питања која се тичу уклањања бизнис баријера, сузбијања сиве економије, заштите потрошача/туриста и побољшања цјелокупног амбијента у области туризма. Главни носилац активности приликом припреме Нацрта је стручни тим Министарства економског развоја потпомогнут стручњацима из разних области, како би се на крају као резултат добио квалитетан и примјењив стратешки документ.

-Такође, једна од кључних ставки при изради је и усклађивање са законском регулативом Европске уније, што ће додатно оснажити примјену и имати дугорочне ефекте за све недостатке који су годинама занемаривани, саопштили су из Министарства економског развоја.

Рок за израду Нацрта је 15. децембар, када ће исти бити достављен Влади Црне Горе на даље поступање.

Током раније одржане Јавне расправе упућене су сугестије које се додатно разматрају у циљу унапређења садржаја документа, а због сложености процеса стручни тим Министарства економског развоја наглашава да се јавила потреба за организовањем додатних састанака и округлих столова на којима ће стручна јавност и сви заинтересовани субјекти дискутовати о тексту Нацрта.  

Сходно томе, из Министарства економског развоја позивају све заинтересоване учеснике да се активно укључе у стварање примјењивог правног оквира који се тиче туризма и угоститељства, тако што ће своје примједбе, предлоге и сугестије упутити на адресу електронске поште [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here