ПРЕДСТАВЉЕНЕ МЕДАЉЕ ЗА ЗИМСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ И ПАРАОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ 2022

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co., Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Кине.

Медаље за Зимске олимпијске и Параолимпијске игре 2022. представљене су на догађају „Заједно за заједничку будућност“, који је јуче одржан поводом 100 дана одбројавања до почетка Зимске олимпијаде.

Медаље се зову „Тунгсин“, што значи „заједно као једно“, и садрже пет концентричних кругова који отелотворују традиционалну кинеску филозофију хармоније између неба, земље и људи, а такође симболизује да олимпијски дух уједињује свијет кроз спорт. У унутрашњи круг на лицу медаље је урезан олимпијски лого пет кругова.

Околни кругови са жљебовима су угравирани са званичним називом Игара, „XXIV Зимске олимпијске игре у Пекингу 2022“, заједно са шарама пахуљица и облака, што карактерише Зимске олимпијске игре и симболише срећу.

У средини наличја медаље се налази грб пекиншке Зимске олимпијаде 2022. године, са званичним називом Игара уклесаним на кинеском испод грба. Околни кругови опонашају трагове звијезда, са 24 тачке које представљају 24. издање Зимских олимпијских игара. Општа слика, која личи на небеску мапа, носи жељу да спортисти постигну изванредне резултате и заблистају као звезде на Играма.

Параолимпијске медаље 2022. имају сличан дизајн концентричних кругова као и олимпијске медаље, али са параолимпијским логом у средини и угравираним испод „Зимске параолимпијске игре у Пекингу 2022“. На полеђини се налази грб Зимских параолимпијских игара и 13 тачака, који се односе на 13. издање Параолимпијских игара.

Дизајн медаље је инспирисан кинеским украсом од жада који се зове „Би“, двоструким диском од жада са кружном рупом у средини. Баш као што се жад сматра украсом повољности и непроцјењиве вриједности у традиционалној кинеској култури, медаља је свједочанство части и неуморних напора спортиста.

На догађају су између осталог представљени и промотивни филм Олимпијаде у Пекингу 2022 и њена тематска пјесма, „ватрене пахуљице“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here